WINES

ΕΡΥΘΡΟΙ ΞΗΡΟΙ ΟΙΝΟΙ

ΚΟΥΡΙΤΕΣ          29
Αμπελώνας Καμκούτη

ΚΟΥΚΟΣ          38
Oak Matured
Οινοποιείο Κούκος - Βιολογικός Οίνος

 ΤΡΙΤΩΝ          33
Οινοποιείο Μαρκογιάννη

ΓΗΟΙΝΟΣ          25
Οινοποιείο Τσικρικώνη 

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ          25
Οινοποιείο Ζοινός - Παλαιωμένος Οίνος

KITRVS SYRAH          38
Οινοποιείο Kitrvs


ΡΟΖΕ ΟΙΝΟΙ

 ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ ΡΟΖΕ          28
Οινοποιείο Τσικρικώνη 

 ΑΡΜΑΘΟΣ ΡΟΖΕ          35
Κτήμα Λούλη


ΦΥΣΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΙ ΟΙΝΟΙ

DEBINA RESPECT ORANGE          27
Οινοποιείο Ζοινός

ORANGE WINE          24
Οινοποιείο Μαρκογιάννη


ΛΕΥΚΟΙ ΞΗΡΟΙ ΟΙΝΟΙ

THEMA          30
Κτήμα Παυλίδη

ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟ          20
Οινοποιείο Μαρκογιάννη

CHARDONNAY          24
Οινοποιείο Οίνοι Αδάμ

ΑΣΥΡΤΙΚΟ          23
Οινοποιείο Ασλάνης

ΛΥ∆ΙΑ          24
Οινοποιείο Κούκος

FLORIAN          33
Κτήμα Φλοριάν

ΒΟΡΙΑΣ & ΗΛΙΟΣ         27

Οινοποιία Μαρκόγιαννη

Red Wine Kourites.jpg
Red Wine Koukos.png
Red Wine Triton.jpg
Red Wine Gioinos.jpg
Red Wine Kitrvs Syrah.png
Red Wine Arkouros .png
Roze Wine Armathos.png
Roze Wine Xinomavro.jpg
White Wine Asirtiko.jpg
White Wine Chardonnay.gif
White Wine Orange.jpg
White Wine Lidia.png

-----------------------------------------------------------------

ΕΡΥΘΡΟΙ ΞΗΡΟΙ ΟΙΝΟΙ

-----------------------------------------------------------------

ΚΟΥΡΙΤΕΣ          29
Αμπελώνες Καμκούτη
Πολυποίκιλιακο κρασί που πάντρευει ξινόμαυρο Cabernet Sauvignon και Merlot δίνοντας ένα αρκετά πολύπλοκο κρασί με βαθύ πορφυρό χρώμα και ερυθρωπές ανταύγειες. Στη μύτη δεσπόζουν αρώματα μαύρων φρούτων βατόμουρο μαύρο κεράσι δαμάσκηνο,νύξεις γλυκόριζας με ελαφρά τριτογενή αρώματα μανιταριού και καπνού. Στο στόμα είναι στρογγυλό με βελούδινες τανίνες με πλούσια μακρά επίγευση που το κάνει να σου μένει αξέχαστο. Το κρασί παλαιώνει για δεκαοχτώ μήνες σε βαρέλια. Ταιρίαζει τέλεια με χειμωνιάτικα φαγήτα, και ψητά κρέατα!

ΚΟΥΚΟΣ OAK MATURED          38
Οινοποιία Κούκος

 

Φτιαγμένο από δυο γαλλικές ποικιλίες Cabernet Sauvignon και Merlot βιολογικής καλλιέργειας παλαιωμένο για δώδεκα μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Mέτριο ρουμπινί χρώμα. Στην μύτη μαρμελαδένια αρώματα απο κεράσι και φράουλα ταιριάζουν αρμονικά με τα γήινα και βοτανικά στοιχεία. Στο στόμα το κρασί είναι γεμάτο με πλούσιο σώμα με βελούδινες τανίνες. Επίγευση μέτριας διάρκειας με μπαχαρώδη στοιχεία.

ΤΡΙΤΩΝ          33
Οινοποιία Μαρκογιάννη
 

Μαυροδάφνη με ένα εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα από αυτόν που ξέρουμε. Εδώ συναντάμε ένα ντελικάτο χαρακτήρα με καθαρό φρούτο και με υπέροχες βελούδινες τανίνες. Το κρασί ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 10 μήνες. Βαθύ πορφυρό χρώμα με αρώματα βιολέτας, καθώς βύσσινο και κεράσι, που συμπληρώνεται από τα αρώματα δρυός βανίλιας και μαύρο πιπέρι. Στο στόμα είναι στρογγυλό με τραγανή οξύτητα και αρκετά βελούδινες τανίνες.

 

ΓΗΟΙΝΟΣ CABERNET SAUNIGNON         25

Οινοποιία Τσικρικώνη

Ένα σύγχρονο Cabernet Sauvingnon με χρώμα βαθύ ρουμπινί και αρώματα μαύρων φραγκοστάφυλων, γλυκών μπαχαρικών και μαρμελάδας βύσσινου. Νόστιμο στο στόμα και πολύ ισορροπημένο, με την οξύτητα ιδιαίτερα ενεργητική και τις τανίνες καλοδουλεμένες στον μέτριο όγκο του.

 


ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ          25
Οινοποιία Ζοινός
 

Ιδιαίτερο χαρμάνι, πολύπλοκο και αρωματικό από το πάντρεμα τριών ποικιλιών που καλλιεργούνται στην Ήπειρο. Έναρξη της αλκοολικής ζύμωσης με επιλεγμένους μύκητες σε ανοξείδωτες δεξαμενές και παλαίωση για τουλάχιστον ένα χρόνο σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια. Χρώμα ρουμπινί με κεραμειδή ανταύγειες. Αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων του δάσους όπως μαύρα μούρα, αγριοκέρασα, δαμάσκηνα και μπαχάρια. Γεμάτο σώμα με μακρά επίγευση και μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης.

 KITRVS SYRAH          38
Οινοποιία Kitrvs


Ένα ρωμαλέο κόκκινο κρασί από την ποικιλία Syrah από το χωριό Κίτρος της Πιερίας με πλούσιο και έντονο χαρακτήρα. Στην όψη το Kitrvs Syrah έχει χρώμα ρουμπινί. Στη μύτη βρίσκουμε αρώματα κόκκινων φρούτων, μαύρου πιπεριού και βοτάνων. Μεσαίο σώμα, γεμάτο με έντονη την παρουσία των τανινών.
 

-----------------------------------------------------------------

ΡΟΖΕ ΟΙΝΟΙ

-----------------------------------------------------------------


ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ          28
Οινοποιία Τσικρικώνη


Ροζέ ξινόμαυρο με μέτριο σωμόν στην όψη και αρώματα ροζ λουλουδιών, άγουρης φράουλας και κίτρινης κολοκύθας. Γεμάτο στο στόμα με λουλουδάτα, μπαχαρένια αρώματα να επενδύουν το κόκκινο φρούτο που έχει ελαφριούς γήινους και δερματικούς τόνους, με την υψηλή οξύτητα να έλκει τα αρώματα μέχρι και την σχεδόν μακρά επίγευση. Η τανικότητα πάρα πολύ ευγενική.
 


ΑΡΜΑΘΟΣ         35
Κτήμα Λούλη


Ποκιλία Merlot που καλλιεργείται στους ιδιόκτητους βιολογικούς αμπελώνες του Κτήματος Λούλη. Στο ποτήρι διακρίνουμε το χρώμα του κοραλλιού. Η μύτη χαρακτηρίζεται από αρώματα κόκκινων φρούτων όπως φράουλας και βύσσινου παντρεμένα με αρώματα από μικρά μαύρα φρούτα. Πλούσιο σώμα με δροσιστική μέτριας έντασης τραγανή οξύτητα. Η γεύση του θυμίζει κάτι από φράουλα και νότες από φραγκοστάφυλο για το τελείωμα, που θα διαρκέσει για ώρα. Η τραγανή οξύτητα του το καθιστούν ροζέ κρασί φαγητού που λατρεύει τα ντοματένια πιάτα και τα λαδερά.

 

-----------------------------------------------------------------

ΛΕΥΚΟΙ ΟΙΝΟΙ

-----------------------------------------------------------------


ORANGE          20
Οινοποιία Μαρκογιάννη
 

Οίνος φυσικός, χωρίς πρόσθετα οινολογικά προϊόντα και θειώδη από την ποικιλία ροδίτη από τους ιδιόκτητους και βιολογικούς αμπελώνες στη Σκιλούντα Ολυμπίας. Στο ποτήρι διακρίνουμε ένα κεχριμπαρένιο χρώμα, με αρώματα στη μύτη από ξηρούς καρπούς και άγριων βοτάνων συνοδευόμενα από αρώματα μπύρας, μαγιάς και φρυγανισμένου ψωμιού. Το στόμα είναι πλούσιο και γεμάτο με πολύ ελαφριές τανίνες, με γευστικά χαρακτηριστικά από γκρέιπφρουτ ενώ το εγκλωβισμένο διοξείδιο του άνθρακα από την αργή ζύμωση πολλών μηνών ισορροπεί το αλκοόλ και αποδίδει ισχύ και ενέργεια.
 


CHARDONNAY          24
Οινοποιία Οίνοι Αδάμ
 

Ένα από τα λίγα μη βαρελάτα Chardonnay που κυκλοφορούν. Από το χωριό Αδάμ της Θεσσαλονίκης, διάλεξαν να καλλιεργήσουν βιολογικά την αγαπημένη λευκή ποικιλία σε σχιστολιθικά εδάφη. Χαμηλή στρεμματική απόδοση, προσεκτική και αυστηρή διαλογή αποτελούν τη βάση του. Έχει απαλό λεμονί χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Έντονα αρώματα γκρέιπφρουτ, περγαμόντου, πράσινου μήλου, ροδάκινου, λεμονιού, lime και άγουρου ανανά συνδυασμένα με νύξεις φυτικότητας. Στόμα φρέσκο, μετρίου όγκου, με τραγανή οξύτητα και ελαφριά λιπαρή αίσθηση.


ΑΣΥΡΤΙΚΟ          23
Οινοποιία Ασλάνης
 

Η δημοφιλής λευκή ποικιλία Ασύρτικο του οικογενειακού οινοποιείου Ασλάνη, συνδυάζει τα φρέσκα φρουτώδη και βοτανικά αρώματα της ποικιλίας με τις πικάντικες νότες που δίνει η παραμονή στα δρύινα βαρέλια. Η χαμηλή στρεμματική απόδοση (περίπου 700kg/στρέμμα) δημιουργεί ένα κρασί υψηλής ποιότητας. Πρασινοκίτρινο χρώμα, αρώματα εσπεριδοειδών και πυρηνόκαρπων φρούτων καθώς και η χαρακτηριστική ορυκτότητα και τα αρώματα ζύμης. Στο στόμα πληθωρικό με έντονο αλκοόλ, τα αρώματα της μύτης να ακολουθούν και στο στόμα, το οποίο διακρίνεται για τον όγκο και την οξύτητα του.


ΛΥΔΙΑ          24
Οινοποιείο Κούκος
 

Από μια μικρή μονάδα παραγωγής και οινοποίησης στα όρια του οικοσυστήματος της Στροφυλιάς, 35 χλμ. Νοτιοδυτικά της Πάτρας και από βιολογικής καλλιέργειας αμπέλια η Λυδία είναι ενα λευκό ξηρό κρασί ποικιλίας Σιδερίτης με απαλό κιτρινοπράσινο χρώμα με λευκές ανταύγειες. Στη μύτη έντονο άρωμα που βασίζεται στα εσπεριδοειδή, μοσχολέμονο και γλυκόριζα. Πολύ γεμάτο στο στόμα, μέτριας έντασης οξύτητα, έντονο γευστικό άρωμα και μακριά επίγευση. Ταιριάζει ιδανικά με τυριά, λευκά κρέατα ενώ σερβίρεται και ως απεριτίφ.FLORIAN SAUVIGNON BLANC          33
Κτήμα Φλοριάν
 

Το πιο μεθυστικό Sauvignon Blanc του Κτήματος Φλοριάν προέρχεται απο έναν αμπελώνα ο οποίος βρίσκεται 500 μέτρα από την ακτή της χερσονήσου της Επανομής. Τα δροσερά αεράκια του Αιγαίου και το ασβεστολιθικό έδαφος χάρισαν απλόχερα τις ιδανικές συνθήκες για ένα ζουμερό και παράλληλα μεταλικό Sauvignon Blanc. Διακρίνουμε ένα απαλό χρώμα λεμονιού με πρασινωπές ανταύγειες. Στη μύτη βρίσκουμε αρώματα βερίκοκου, ανανά ροδάκινο και lime, σε δεύτερο φόντο βρίσκουμε αρώματα από ροδάκινο, χαμομήλι και κιμωλία. Στο στόμα είναι πλούσιο με αισθητή λιπαρότητα και διακριτική οξύτητα.

ΒΟΡΙΑΣ & ΗΛΙΟΣ         27 
Οινοποιία Μαρκόγιαννη

Το Βοριάς και Ήλιος Orange της Οινοποιίας Μαρκόγιαννη είναι ένα orange κρασί από Ασύρτικο. Τα σταφύλια προέρχονται από ιδιόκτητους αμπελώνες που καλλιεργούνται βιολογικά.  To κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και ακολουθεί εκχύλιση με τα στέμφυλα για 8 μέρες. Σερβίροντας το Βοριά και Ήλιο στο ποτήρι μας διακρίνουμε ένα πορτοκαλί χρώμα. Μυρίζοντας το  κρασί μας έρχονται αρώματα πορτοκαλιού, νεραντζιού, φλούδας μανταρινιού,  και μήλου. Στο στόμα είναι μέτριο με τονισμένη οξύτητα με διακριτική εμφάνιση από τανίνες.

White Wine Florian.jpg
BoreiasHelios.png